Veelgestelde vragen

Alles wat je wil weten wanneer je een matras en bed wil leasen of kopen

Over het matras en bed

Wat betekent 100% circulair?
Dropdown arrow

Dat alle materialen die we gebruiken voor onze matrassen en bedden eindeloos hergebruikt kunnen worden. En dat de materialen gerecycled worden zonder dat de waarde van het materiaal omlaag gaat. Zo houden we de cirkel gesloten. Als jouw matras na de looptijd van je abonnement gerecycled wordt kunnen we alle onderdelen gebruiken voor een nieuw, net zo goed, matras. Hier kun je een abonnement op je matras en bed samenstellen.

Wat is de hardheid van het matras?
Dropdown arrow

Bij bedzzzy kennen we één we type matras, ontworpen voor de grootste groep slapers. Het matras heeft daarom een medium hardheid.

Hoe werkt het betalen per maand?
Dropdown arrow

Bij het plaatsen van je bestelling betaal je een eenmalig bedrag voor je slaapklare levering, plus de eerste maand van je abonnement. Vervolgens wordt het bedrag gedurende je looptijd automatisch maandelijks afgeschreven van je rekening.

Kan ik het matras ergens testen?
Dropdown arrow

Bij bedzzzy geven we je de mogelijkheid om het matras thuis 120 dagen te testen. Binnen deze 120 dagen kun je je contract nog opzeggen, mocht het matras toch niet bevallen. Uitgesloten van deze proeftermijn zijn kussens en bedden. De kosten voor deze testperiode zijn eenmalig 49,50 die je direct betaalt bij het plaatsen van je bestelling, plus het aantal dagen dat je het matras hebt getest, op basis van je gekozen abonnement. Het ophalen van je matras doen we kosteloos!

Voor welk lichaamsgewicht is het matras geschikt?
Dropdown arrow

Vrijwel iedereen slaapt lekker op een bedzzzy-matras. Het is namelijk geschikt voor slapers tussen de 50 en 150 kilo.

Moet ik het matras nog keren?
Dropdown arrow

Ouderwets je matras eens per maand keren is voorgoed verleden tijd! De stalen veren van het bedzzzy-matras behouden hun veerkracht. Dit maakt zowel draaien als keren overbodig.

Voor welke slaaphouding is het matras geschikt?
Dropdown arrow

Het bedzzzy-matras is geschikt voor rug-, zij- en buikslapers. Ook wanneer je partner een andere slaaphouding heeft, is dit op ons tweepersoonsmatras goed te combineren.

Bestaan de matrassen uit één geheel?
Dropdown arrow

Onze eenpersoons matrassen (90 en 140 cm breed) bestaan uit één kern, inclusief bodem en hoes. Onze tweepersoonsmatrassen (160 en 180 cm breed) worden geleverd in twee kernen, met een bodem en hoes. Deze twee kernen worden middels een ritsverbinding aan elkaar gekoppeld, zodat er geen eventuele kier in het midden kan ontstaan. Je slaapt uiteindelijk op één geheel.

Kan het matras op elke ondergrond of bedbodem worden geplaatst?
Dropdown arrow

Jazeker! Ons matras is geschikt voor elke ondergrond/bodem. Dus heb je al een bed, dan hoef je alleen maar de juiste maat matras uit te zoeken. We adviseren je om een bed te kiezen dat minimaal 20 cm langer is dan je eigen lengte.

Kan de tijk/hoes van het matras gewassen worden?
Dropdown arrow

Dat kan! De tijk is afneembaar van het matras en kan incidenteel op 60 graden worden gewassen. Tevens zit er een waslabel in de tijk, voor meer informatie.

Hoe hoog is het matras?
Dropdown arrow

het matras is 22 cm dik/hoog.

Over het slaapabonnement

Kan ik ook een abonnement afsluiten voor alleen het bed?
Dropdown arrow

Op dit moment is het alleen mogelijk een abonnement af te sluiten voor een matras- en bedcombinatie en niet voor een los bed.

Hoe werkt betalen per maand?
Dropdown arrow

Je betaalt tijdens je looptijd (36 of 60 maanden) iedere maand een vast bedrag. Bij de start van je abonnement betaal je eenmalig 49,50 om je matras of bed slaapklaar thuis geleverd te krijgen. Vervolgens wordt maandelijks automatisch het bedrag afgeschreven van je rekening.

Wanneer kan ik geen gebruik maken van het abonnement?
Dropdown arrow

Je kunt geen abonnement aangaan als je op één van de Waddeneilanden woont of in het buitenland. Het is ook niet mogelijk als je geen vast woonadres hebt of onder curatele of bewind staat. Tenzij de bewindvoerder schriftelijk toestemming geeft. Bovendien is een Nederlands rekeningnummer verplicht.

Kan ik mijn abonnement tussentijds beëindigen?
Dropdown arrow

Bij de start van je abonnement heb je altijd 14 dagen wettelijk herroepingsrecht. In deze periode kun je zowel je matras als bed en kussen(s) retourneren. Hierna mag je tijdens de proeftermijn van 120 dagen het abonnement op jouw matras beëindigen. Uitgesloten van deze proeftermijn zijn kussens en bedden. Na deze proeftermijn is het niet meer mogelijk om op te zeggen tot het einde van jouw looptijd, die 36 maanden of 60 maanden is.

Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd?
Dropdown arrow

Een maand voor het eindigen van de looptijd nemen wij contact met je op voor een verlenging van jouw abonnement. We zullen dan verschillende opties voor verlenging aanbieden waaruit jij een keuze kunt maken. Wil jij jouw overeenkomst beëindigen? Dan kan natuurlijk ook. Wij plannen dan een afspraak in om het matras en/of bed weer bij je te komen ophalen.

Word ik eigenaar van het matras?
Dropdown arrow

Bedzzzy blijft eigenaar van het matras. Dit betekent dat je gebruik mag maken van het product maar niet afbetaalt. Op deze manier blijven wij verantwoordelijk van de matrassen en bedden, zowel bij reparatie en onderhoud als aan het einde van de looptijd. We halen namelijk dan het product kosteloos bij je op en gebruiken de materialen om weer nieuwe matrassen en bedden van te maken.

Kan ik het matras ook kopen?
Dropdown arrow

Enthousiast over bedzzzy, maar wil je liever kopen in plaats van leasen? Naast ons slaapabonnement bieden we je ook de mogelijkheid om een selectie van ons assortiment aan te schaffen via bol.com. Ga naar de pagina duurzaam matras kopen op bol.com lees meer hierover.

Over de levering en service

Hoe werkt de levering?
Dropdown arrow

Nadat jouw aanvraag is goedgekeurd ontvang je binnen 2 werkdagen een e-mail waarmee je je bezorgmoment kunt inplannen. Uiterlijk op de werkdag voor de gemaakte leverafspraak ontvang je een tijdsindicatie van levering per e-mail/en of sms. De levering duurt ongeveer 1 tot 2 weken vanaf de bestelling. Is jouw product niet op voorraad? Dan stemmen we persoonlijk met jou af wanneer het geleverd kan worden.

Hoe werkt de kredietcheck en is er een BKR-registratie?
Dropdown arrow

Alle aanvragen controleren wij zorgvuldig. Om te kijken of je niet in de financiële problemen komt als je een abonnement afsluit doen wij een proces-en kredietwaardigheidstoets bij Focum. Er is geen sprake van een BKR-registratie, omdat ons abonnement geen lening of afbetaling is.

Wat gebeurt er met mijn betaling als mijn aanvraag wordt afgewezen?
Dropdown arrow

Als jouw aanvraag niet wordt geaccepteerd op basis van de kredietcheck worden de eenmalige kosten voor de slaapklare levering en de betaling  van de eerste huurtermijn binnen 48 uur teruggestort.

Moet ik zelf aanwezig zijn bij de bezorging?
Dropdown arrow

Ja, het is belangrijk dat je persoonlijk aanwezig bent. Omdat jouw naam gekoppeld is aan de bestelling dien je ook zelf te tekenen voor de ontvangst hiervan. Daarnaast vragen we je om een geldig legitimatiebewijs en bankpas horende bij de opgegeven bankrekening klaar te leggen.

Wat betekent 'slaapklaar' geleverd?
Dropdown arrow

Wanneer je je matras hebt besteld komen wij het niet alleen bezorgen maar ook 'slaapklaar' installeren. Zo worden bijvoorbeeld onze tweepersoons matrassen in 2 kernen geleverd die we in het midden aan elkaar bevestigen. Hieromheen komt de tijk, waardoor het één geheel wordt. Zo maken we je matras (en eventueel bed) helemaal klaar voor de nacht! Natuurlijk nemen we ook alle verpakkingsmaterialen weer mee.

Hoe werkt het proefslapen?
Dropdown arrow

Wanneer je een abonnement bij ons afsluit heb je de mogelijkheid om de eerste 120 dagen te proefslapen om te ervaren of dit matras bij jou past. Wil je het abonnement binnen die periode beëindigen komen wij het matras weer kosteloos ophalen. Je betaalt alleen de huur van de periode dat je van het matras gebruik hebt gemaakt.

Geldt het proefslapen ook voor het bed en de kussens?
Dropdown arrow

Onze bedden en kussens zijn uitgesloten van proefslapen. Je hebt wettelijk gezien wel recht op 14 dagen herroepingsrecht. Heb je een abonnement op een matras en bed? Dan geldt de proeftermijn van 120 dagen alleen op het matras. Wanneer je deze besluit te retourneren binnen deze proeftermijn verrekenen we dit als een korting op je abonnement.

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?
Dropdown arrow

Je kunt je matras en bed gewoon meenemen naar een nieuw adres. Geef dit nieuwe adres zo snel mogelijk aan ons door.

Kan ik bij de bezorging van mijn matras mijn oude matras mee retour geven?
Dropdown arrow

Ja, dat kan! Je geeft dit aan wanneer je je bestelling plaatst. Voor een éénpersoons matras vragen we hiervoor een bijdrage van € 15,- en voor een tweepersoons matras € 30,-. Het is niet mogelijk om een oud bed of boxspring mee retour te geven. Deze oude matrassen laten wij recyclen.

Over het onderhoud

Wat moet ik doen als er iets mis is met mijn matras of bed?
Dropdown arrow

Gedurende je abonnement zijn wij verantwoordelijk voor je matras en bed en repareren we het als er iets kapot gaat (bij normaal gebruik). Lukt het ons niet om het te repareren dan zorgen wij voor een vervanging van het product. Dat is zorgeloos slapen. Voor meer informatie over afwijkingen in hoogte of lengte kun je ons een mailtje sturen.

Wat doe ik als ik een klacht heb?
Dropdown arrow

Klachten proberen we natuurlijk altijd samen op te lossen. Stuur een email naar [email protected] of bel naar 085-1308568.