Circulaire partners


Samen voor een betere wereld

Een circulaire economie bouw je niet alleen, dat doe je samen met partners. We slaan graag de handen ineen met mooie merken die ook een steentje bijdragen aan een betere wereld, met hun product, dienst of service. Graag willen we onze partners aan jullie voorstellen.


1. Tiny Library

Bijna €10.000 besteden ouders per jaar aan hun eerste baby. Een mooie kinderwagen, en de schattigste kleren. In het oerwoud aan ‘must have’-babyproducten ben je liever safe than sorry. Maar is dit echt nodig? En wat doe je met al die producten als je baby deze ontgroeid is? Tiny Library helpt ouders bij te dragen aan een betere wereld voor hun baby, met een circulair model.

Huren in plaats van kopen
Het huursysteem is vergelijkbaar met spullen uitlenen aan vrienden. Op deze manier wordt hetzelfde product steeds door iemand anders gebruikt. Producten worden gerepareerd, wanneer een onderdeel niet meer voldoet. Het is belangrijk dat producten gemaakt zijn van duurzame materialen en natuurlijke materialen waarbij de impact op het milieu zo klein mogelijk is. Goed werkende onderdelen van kapotte producten kunnen bovendien ook worden hergerbuikt. Wanneer producten niet meer verhuurd kunnen worden, zorgt Tiny Library dat deze gerecycled worden. Veel babyproducten kun je maar kort gebruiken, waardoor deze vaak liggen te verstoffen in de berging. Doordat deze babyproducten te huur worden aangeboden, kunnen meerder mensen profiteren van hetzelfde product. Op deze manier hoeven er uiteindelijk minder producten geproduceerd te worden waardoor grondstoffen minder snel uitgeput raken en CO² uitstoot verlaagd wordt.

We werken samen met circulaire partners, zoals Tiny Library


2. Chainable

Jaarlijks worden er in Nederland in de zakelijke markt 200.000 keukens vervangen. Dit staat gelijk aan 40.000 ton(!) aan spaanplaat. Als we al deze keukenkastjes achter elkaar zouden zetten, heb je genoeg materialen om maar liefst vijftien keer de wereld rond te gaan.  Deze materialen worden helaas niet hergebruikt maar verbrandt. Het afvalprobleem in de keukensector is gigantisch en dat vindt Chainable ontzettend zonde. Chainable maakt namelijk circulaire, modulaire keukens voor woningcorporaties en beleggers. Waar traditionele keukens enkel bestaan uit hout, vormt hier een duurzaam stalen frame de basis van de keukens. Hierdoor is iedere keuken klikbaar, losmaakbaar en in het gebruik aanpasbaar! Zo worden er bergen materiaal per keuken bespaard en hoeft een keuken nooit in z'n geheel vervangen te worden maar krijgt zo nu en dan alleen zo nu een nieuw jasje. Tot slot biedt Chainable keukens aan via een K-a-a-S oplossing: Kitchen As A Service. Zo hoopt het de rest van de keten te prikkelen om producten te ontwikkelen die zo lang mogelijk mee gaan en duurzamer te zijn.

Bedzzzy - Circulaire partners - Chainable


3. Upperbloom

Upperbloom: een tuin voor iedereen
Upperbloom maakt het voor iedereen in de stad mogelijk om te genieten van een eigen tuin. Kies voor het geluk dat een tuin in je leven brengt, met deze innovatieve plantenbakken en kant-en-klare plantensets. Ze maken het onderhouden van groen zo eenvoudig mogelijk. Geen groene vingers nodig, want naast water geven hoef je niets te doen! En dat hoeft niet dagelijks. De plantenbakken zijn voorzien van een handig waterreservoir. Zorgeloos genieten dus. Binnen hun bedrijfsvoering doen ze ons best om van de wereld een mooiere plek te maken. Hun 100% recyclebare plantenbakken van de schoonste plasticvariant polypropyleen (PP) zijn UV- en vorstbestendig, evenals regenwaterproof. De kwalitatieve planten van Nederlandse bodem komen direct uit eigen kas. De plantensets worden samengesteld en opgekweekt in de kas bij sociaal ontwikkelbedrijf Pantar, door mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt. Met de duurzame plantenwisselservice RE-PLANT® én circulaire plantenbakken bruikleenservice RE-USE® hergebruiken ze zoveel mogelijk. Want Upperbloom gelooft in circulariteit, meer gemak, meer groen en minder afval.

Bedzzzy - Circulaire partners - Upperbloom


4. BlueMovement

Via BlueMovement kan iedereen een abonnement nemen op Bosch huishoudapparaten. Refurbished of nieuw. Via dit slimme concept worden dure, duurzame en hoogwaardige Bosch apparaten voor iedereen betaalbaar. Want in plaats van hoge aanschafkosten, betalen klanten een vast maandbedrag. Verder zijn alle apparaten zuinig in gebruik. En zorgt BlueMovement ervoor dat ze na gebruik refurbished worden of gerecycled als de levensduur is bereikt. Gebruiken en doorgeven. Dat betekent minder afval. Daarnaast worden natuurlijke bronnen bespaard. En de bonus; het is superzorgeloos. Want BlueMovement regelt tiptop bezorging, installatie en zelfs reparatie en vervanging zonder hiervoor extra kosten te rekenen.

Bedzzzy - Circulaire partners - Upperbloom