Matras omdraaien, is dat werkelijk nodig?

Blog
January 28, 2022
Matras omdraaien, is dat werkelijk nodig?

Is je matras omdraaien werkelijk nodig voor onderhoud en ventilatie? Met een ergonomisch bedzzzy matras met pocketvering is je matras draaien en keren overbodig.

Een matras omdraaien, wie doet dat niet? Een matras draaien en matras keren wordt nog altijd geadviseerd vanwege het onderhoud. Door je matras te draaien, wordt het gewicht van de slaper over het matras verdeeld en voorkom je kuilvorming. Dat is de voornaamste reden waar matras omdraaien voor dient. Maar is dit werkelijk nodig?

Een bedzzzy matras hoef je namelijk niet te draaien! We leggen je uit waarom je de meeste matrassen wel moet omkeren, terwijl dit bij een comfortabel bedzzzy matras niet nodig is.

Waarom matras omdraaien?

Een matras omdraaien is nog altijd nodig bij matrassen die geen ergonomische ligging hebben. Bij een ‘gewoon’ matras wordt voor een goed matrasonderhoud aangeraden om tenminste vier maal per jaar deze te draaien. Daarbij komt het voeteneinde aan het hoofdeinde te liggen, en omgekeerd. Daarnaast moet je ook het matras keren. Dat wil zeggen dat de onderkant bovenaan komt te liggen.

Waarom matras omdraaien nog altijd wordt geadviseerd is vanwege het behoud van de veerkracht. Bovendien wordt het geabsorbeerde vocht aan de lucht blootgesteld, waardoor het makkelijker droogt. Een ideale manier om matrassen dus te luchten. Wist je dat vaak wordt aangeraden een nieuw matras te luchten? Lees hier meer over in de blog nieuw matras luchten. Daarnaast komen belaste zones tot rust en kan het matras vervolgens herstellen, waardoor je kuilvorming en doorzakking voorkomt.

Echter een matras omdraaien en keren is best een zware klus, zeker bij een tweepersoonsmatras. Ondanks de handvatten aan de zijkant, is het niet makkelijk. Daarnaast moet je ook onthouden in welke richting je het moet keren ten opzichte van de vorige keer. Onhandig eigenlijk. Wat als we je vertellen dat je de bedzzzy matrassen nooit hoeft te keren of om te draaien? Maar dat je wél profiteert van een goed onderhouden en ventilerend matras? We lichten dit nader toe.

Waarom bedzzzy matras draaien niet nodig is

Met een bedzzzy matras ben je verlost van de zware en vervelende taak van matras draaien. We leggen je uit waarom je onze matrassen nooit hoeft te keren, sterker nog, dit wordt ten zeerste afgeraden.

De matrassen van bedzzzy hoeven en kunnen niet eens gedraaid of gekeerd worden. Deze matrassen zijn namelijk asymmetrisch opgebouwd en bestaan bovendien uit verschillende hoogtes. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld bij je schouders en heupen iets dieper in het matras wegzakt. De pocketveren zorgen er vervolgens voor dat je eenvoudig en soepel kan draaien in je slaap.

bedzzzy matras omdraaien of niet? Nee, een bedzzzy een- of tweepersoonsmatras is laag voor laag opgebouwd, zodat de asymmetrische opbouw op de juiste plek zit. De matrassen zijn van hoofd tot en met het voeteneinde opgebouwd aan de hand van de ergonomie van jouw lichaam. Je hoofd en schouders hebben namelijk een andere ondersteuning nodig dan bijvoorbeeld je benen en heup. Zou je een bedzzzy matras draaien, dan bevinden de ondersteunende zones zich niet meer op de juiste plek.

Matras keren voor onderhoud?

Een bedzzzy matras keren of omkeren zodat je matras langer meegaat is dus absoluut niet nodig. Ook voor circulatie hoef je onze matrassen niet om te draaien. Het is namelijk een pocketvering matras met een ademende structuur, welke automatisch zorgt voor een perfecte ventilatie. Zowel in de zomer als in de winter.

Matrassen met pocketveren bieden de beste ondersteuning voor een ergonomische lichaamshouding. De 3D-structuur van de rasterlaag en het innovatieve ventilatiesysteem reguleren het vocht en de temperatuur, waardoor een bedzzzy matras omdraaien niet meer nodig is! Mocht je nog vragen hebben over matras omdraaien of niet, of informatie willen over bedzzzy-matras kopen of leasen? Neem dan gerust een keer contact met ons op!