Koel matras, welke moet je kiezen?

Blog
January 28, 2022
Koel matras, welke moet je kiezen?

Heb je het vaak warm in de nacht of zweet je veel tijdens het slapen? Kies dan voor een koel matras. Warmte houd je in de nacht namelijk wakker en dit voel je gedurende de dag. Je bent namelijk minder fit en wellicht zelfs sneller geïrriteerd. Je lichaam heeft een goede nachtrust nodig om gedurende de dag goed te functioneren.

Zorg daarom voor een comfortabel slaap klimaat, waarbij de ideale temperatuur rond de 17 à 18 graden Celsius ligt. Dit is het klimaat waar je het beste bij slaapt én in slaap valt. Als de slaapkamer warmer is, zoals in de zomer vaak het geval is, dan ga je meer woelen en transpireren in bed. Met als gevolg dat je slecht slaapt.

Een matras tegen zweten biedt daarbij uitkomst, zodat je toch heerlijk uitgerust de dag kan beginnen. Waar moet je op letten bij het kiezen van een koel matras?

Kies de juiste matrasvulling

De matrasvulling bepaalt in hoge mate of deze gedurende de nacht koel blijft of niet. Voor de matrasvulling kan je kiezen uit een binnenveringsmatras of een schuimmatras.

Een volschuimmatras bestaat volledig uit schuim, daardoor ventileert dit type minder goed dan een binnenveringsmatras en is dus ook warmer om op te slapen. Volschuimmatrassen zijn er in veel verschillende soorten, zoals polyether matras, traagschuim matras, koudschuim matras en latex matras.

Een binnenvering matras daarentegen is een koel matras, waarbij het binnenwerk bestaat uit grote stalen veren die met elkaar verbonden zijn. Doordat er veel lucht tussen de veren door kan, voelen deze matrassen dan ook koel aan. Hierbij kan je kiezen tussen een bonellvering- en pocketveringmatras. Het voordeel van een pocketvering is dat deze op alles bedbodems gebruikt kan worden en de kern is opgedeeld in verschillende comfortzones.

Matrasventilatie is belangrijk

De matras ventilatie is ook een belangrijk onderdeel voor de koelte. Het is namelijk de ventilatie die zorgt voor het aangename koele gevoel, waardoor je bijvoorbeeld minder last hebt van transpiratie gedurende de nacht. In plaats daarvan voelt het matras koel aan en zorg je ervoor dat je ’s morgens letterlijk en figuurlijk fris opstaat. Koele matrassen maken gebruik van materialen die daar specifiek geschikt voor zijn.

Een pocketvering matras van bedzzzy is een koel matras en ventileert ook zeer goed. Dit komt doordat er veel ruimte tussen de veren zit, waardoor het matras ademt en de lucht vrij kan circuleren. Dit levert niet alleen koele matrassen op, maar ook hygiënische en vochtregulerende. In tegenstelling tot vochtige matrassen kunnen schimmels en mijt niet gedijen bij de droge en koele matrassen van bedzzzy. Ook de natuurlijke eigenschappen van het materiaal, bij bedzzzy matrassen bestaande naast pocketveren uit polyester lagen met een open 3D structuur, dragen bij aan betere ventilatie dan de standaard schuimmatrassen.

Waarom een bedzzzy matras die koel blijft kopen?

Een matras die koel blijft bezorgt jouw een goede nachtrust, ook als de temperaturen in de zomermaanden verder oplopen. Zweet je in de nacht veel of ben je een ‘drukke’ slaper, dan kan een matras die koel blijft jou zeker helpen. Ook vrouwen die in de overgang zitten en last hebben van overmatig zweten gedurende de nacht hebben baat bij een koel matras.

Ben je op zoek naar een koel matras welke dankzij de asymmetrische opbouw zorgt voor een juiste slaaphouding? Dan zit je met een bedzzzy matras met pocketveren zeker goed. Wil je meer weten over onze koele matrassen? Neem dan contact op met onze slaapexperts van bedzzzy.