Een duurzaam kussen, voor een optimaal slaapcomfort

Tips
December 8, 2021
Een duurzaam kussen, voor een optimaal slaapcomfort

Ben jij op zoek naar de beste nachtrust voor jezelf, je partner of je naasten? Dan kan een duurzaam kussen uitkomst bieden. Je slaapt namelijk pas echt lekker als je hoofd en nek de perfecte ondersteuning krijgen.

Voor de kwaliteit van je slaap is een goed kussen net zo belangrijk als de keuze voor een goed matras. Weinig mensen beseffen dat slaapproblemen veroorzaakt kunnen worden door het kussen waar je op ligt. Het kussen zelf kan ervoor zorgen dat je onrustig slaapt of te vroeg wakker bent door nek- of hoofdpijn.

Als je op zoek bent naar een duurzaam kussen dat aan jouw slaapbehoeften voldoet, kan het circulaire kussen van bedzzzy jou helpen.

Wat is een duurzaam kussen?

Een duurzaam kussen wordt op milieubewuste wijze geproduceerd en is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Dit kunnen biologische stoffen en vullingen betreffen of gerecyclede materialen. In veel gevallen is het volledige productieproces van het kussen duurzaam ingericht; van verpakkingsmaterialen, vervoer en arbeidsomstandigheden tot de materialen voor het vervaardigen van het kussen.

De belangrijkste reden waarom duurzame kussens goed zijn voor het milieu, is dat ze vaak worden gemaakt van gerecyclede materialen.

Duurzaam hoofdkussen van bedzzzy | Materialen

Het duurzame hoofdkussen van bedzzzy is gevuld met gerecyclede polyester vezels. Polyester leent zich niet alleen uitstekend als vulmateriaal voor een kwalitatief hoogwaardig kussen, maar is ook steeds weer te recyclen tot nieuwe kussenvulling.

Voor het bedzzzy kussen wordt ingezameld polyester - voornamelijk in de vorm van PET-flessen - schoongemaakt en omgesmolten tot granulaatkorrels. Van deze korrels worden nieuwe garens gesponnen en vezels gemaakt waar kwalitatieve kussens van worden gemaakt. Dit proces vindt volledig in Nederland plaats. Naast hoofdkussens maken wij van deze circulaire materialen ook onze duurzame matrassen.

Bedzzzy duurzaam kussen | Aan te passen aan jouw wensen en behoeften

Ieder mens heeft zijn of haar eigen slaapbehoeften en -voorkeuren. Ook als het om hoofdkussens gaat. Geef jij de voorkeur aan een hard of zacht kussen?

Met het duurzame bedzzzy kussen kun je de vulling volledig aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Vind je het kussen bijvoorbeeld net iets te hard of te stevig? Geen probleem! Je kunt eenvoudig wat vulling uit het kussen halen, waardoor je een zachter kussen krijgt.

Duurzaam kussen kopen | Bedzzzy circulair hoofdkussen

Wil jij binnenkort genieten van een optimaal slaapcomfort? Bestel dan vandaag nog een duurzaam kussen van bedzzzy. Heb je vragen over de duurzame hoofdkussens van bedzzzy of over onze andere producten - zoals de circulaire matrassen en het slaapabonnement - neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice via 085-1308568 of [email protected]