Een circulair matras, is dat tweedehands?

Tips
February 12, 2021
Een circulair matras, is dat tweedehands?

Spoiler-alert: het antwoord is ‘nee’ ☺ We vallen maar gelijk met de deur in huis: een circulair matras is zéker geen tweedehands matras. We leggen uit hoe het bedzzzy-matras in elkaar zit en waarom het he-le-maal nieuw is.

Materialen circulair matras

Ons matras bestaat uit twee materialen: polyester en staal. Die twee verbinden we met onze speciale lijmtechniek, die het toelaat om aan het eind van de levensduur de materialen weer te scheiden. Zo kunnen polyester en staal worden gerecycled. In het bedzzzy-matras zit geen schuim, want schuim is moeilijk te recyclen en daarom eindigen traditionele matrassen vaak op de afvalberg. En daar heeft bedzzzy schoon genoeg van. 😉

Spiksplinternieuw matras

Aan het einde van hun levensduur worden bedzzzy-matrassen gerecycled. Van de grondstoffen van ieder matras maken we een gloednieuw exemplaar. Ons matras is dus geen gebruikt matras; je krijgt een nieuw, hygiënisch matras. Het recycleproces kunnen we eindeloos herhalen, omdat de grondstoffen voor 100 procent opnieuw worden ingezet. Dankzij dit circulaire proces dringen we afval nacht voor nacht terug. Jij slaapt dus op een brandschoon matras én met een schoon geweten!

Nachtje over slapen

Je mag ons circulaire matras uitproberen. Je kunt thuis 90 nachten proefslapen. Je matras leveren we in je slaapkamer af en onze monteurs maken alles slaapklaar. Zo kun jij zelf ervaren hoe fijn (en nieuw!) ons bedzzzy-matras is.

Schone slaper

Bedzzzy wenst jou een goede en hygiënische nacht toe. Ons advies is om elk matras na vijf jaar te vervangen. In vijf jaar verlies je namelijk gemiddeld 540 liter vocht. Dankzij de goede ventilatie van ons circulaire matras merk jij daar niets van, maar het is wel zo schoon om het matras na die periode te vervangen. Als je een bedzzzy-abonnement hebt en deze na vijf jaar verlengt, komen we je een nieuw, fris matras brengen. En je oude gaan we, je raadt het al, recyclen tot een spiksplinternieuw matras.

Wil jij ons matras en bed uitproberen? Lees dan alles over onze duurzame matras en bedden.