Duurzame ondernemers

Inspiratie
October 18, 2021
Duurzame ondernemers

Ze zijn slim, ze zijn fris en ze zijn milieubewust. Ken jij ze al?

Met deze wereldverbeteraars wil je een beschuitje eten. Vijf voorvechters van duurzaamheid, allemaal van eigen bodem.

1. Tijmen Sissing van Trashpackers

Het begon met het spontaan opruimen van zwerfafval in Zuidoost-Azië, want Tijmen wilde tijdens zijn backpacktrip iets teruggeven aan de prachtige omgeving. Inmiddels leidt hij een wereldwijde beweging van meer dan tienduizend ‘trashpackers’ die zwerfafval opruimen. Tijmen is hét gezicht in de strijd tegen zwerfvuil. Hij zet hoog in: binnen één jaar 100.000 volle afvalzakken verzamelen. Hup Tijmen!

Volg Tijmen’s missie via @trashpackers en @tijmensissing.

2. Nina Pierson van SLA

Op Instagram deelt Nina tips over duurzaamheid met haar 44.000 volgers. Daarnaast is ze oprichter van saladebar SLA. Nina zegt: ‘gezond zijn gaat hand in hand met gezond zijn voor de wereld’. Met SLA wil ze de impact op de aarde verlichten. Dus: enkel plantaardige ingrediënten én een praktisch ‘zero waste’ keuken.

Op Insta: @ninapierson en @ilovesla.

3. Jordy Casteleijn als duurzame influencer

‘De grootste bedreiging van de planeet is de gedachte dat een ander ‘m wel zal redden’. Met die zin opent Jordy zijn Instagram-profiel. Jordy Casteleijn heeft oog voor duurzaamheid. In zijn ‘Insta-stories’ promoot hij geregeld eco-kledingmerken zoals Kings of Indigo & Armed Angels. Ook maakte hij een fotoreportage over schone alternatieven voor plastic. Een man naar ons hart.

Voor duurzame tips en inspirerende plaatjes volg @jors_truly op Instagram.

4. Lisette Kreischer van The Dutch Weed Burger

De ellende in de bio-industrie en de ecologische voetafdruk van ons eten, dat kunnen we volgens Lisette hap voor hap verbeteren. Daarom ontwikkelde ze samen met haar partner de beste burger ván en vóór de planeet. Inmiddels staat haar Dutch Weed Burger door heel Nederland op het menu. Een duurzamere wereld ligt letterlijk op jouw bordje.

Benieuwd naar de beste burger van de planeet en de verhalen van Lisette? Volg @thedutchweedburger en @lisettekreischer.

5. Jeanne de Kroon van Zazi Vintage

Delen vanuit duurzame passie. Dat doet de prachtige Jeanne de Kroon. Met haar merk Zazi Vintage produceert ze verantwoorde fashion samen met vrouwen over de hele wereld. Jeanne deelt in haar ‘Insta-feed’ al haar belevingen en vertelt waarom ethisch verantwoorde arbeidsomstandigheden en duurzame productie zo belangrijk zijn.

Volg @jeannedekroon voor je portie dagelijkse duurzaamheid.

Wil jij meer weten over wat bedzzzy doet om zijn steentje bij te dragen aan een duurzame wereld? Lees dan hier meer over ons duurzame matras en bed.